• Ajankohtaista

Yritys muutoksen edessä! Hyvän Haltijan muutto Nousiaisiin... sivusto muokkauksen alla. Olet tervetullut seuraamaan uusien palvelujen muodostumista, luvassa runsaasti tietoa mustaherukasta, puutarhan hoidosta ja suomalaisesta metsäkylvystä...

Kevät - talvesta nautitaan nyt kaikin aistein metsäkylvyn avulla!

Jokaisessa päivässä on ripaus taikaa.... opit tavoittamaan sen parhaiten luonnon helmassa metsäkylvystä kaikilla nauttien ja sisäisesti kuunnellen. Hyvän Haltijan metsäkylpyyn voit päästä ympäri vuoden Turun seutukunnan alueella. Tilaa henkilökohtainen metsäkylpy tai jos sinulla on tiedossasi ryhmä, yhteinen metsäkylpy ryhmällenne tukemaan kokonaisvaltaista terveyttä ja tuomaan elämäänne rauhaa ja rakkautta : )

Alkamassa on myös kuusi kokoontumiskertaa sisältävä naisille suunnattu kurssi: KokoNainen  Ilmoittautuminen on käynnissä maaliskuussa alkavaan ryhmään, johon otetaan kymmenen oman naiseuden ja naisellisuuden löytämisestä kiinnostunutta ihanaista! 

 

 

Kesän 2020 mansikkasato on poiminnassa!

Mansikan pääsatokausi on alkanut. Mansikan satokaussi jää tänä vuonna hieman normaalia lyhyemmäksi johtuen kukinnan aikaisesta helteisestä säästä. Marjakoko on hieman edelliskesiä pienempi. Tee tilauksesi pian, toimitamme tilattuja marjaeriä ainakin viikoilla 28 ja 29. Voit tehdä tilauksen myyntipaikoilla tilalla tai numeroon 041-5074448 (Merita). Marjat voi noutaa tilalta tai voimme toimittaa ne myyntipisteisiimme Kuruu tai Ikaalisiin sekä aiempien vuosien tapaan yhteistoimituspisteisiin parkanossa, Ylöjärvellä, Ruovedellä, Hämeenkyrössä Lielahdessa ja Nokialla. Kotiinkuljetuskin on mahdollinen lisähinnasta 15,-/toimituspaikka.

loppukesällä on tulossa jälleen myös vadelmaa, mustaherukkaa ja pensasmustikkaa.

 

Olisiko aika suunnitella mukavaa syksyistä illlanviettoa ystävien kesken?

Saunaillat, yhteiset retkipäivät, illanistujaiset kodalla... syksyn pimetessä on mukava lähteä kaveriporukassa parantamaan maailmaa tai vaikkapa hemmottelemaan itseä turvesaunahoidolla retkipäivän päätteeksi. Turvesaunapaketti järjestyy alkaen 5 hlö:lle ja sisältää hoitoturpeet, ohjeistuksen, pesuaineet ja pientä suolaista teen kera saunan jälkeen, hinta on 28,-/hlö. Saunan päälle on mukava tulistella kodalla. Talon pirtti on myös vuokrattavissa illanviettoon tai vaikkapa palaveriin. Luonnonläheiset pikkujoulutkin voisi olla tervetullutta vaihtelua? Voit tilata budjettisi mukaiset pikkujoulutarjoilut alkaen 8-15 hlö:n ryhmille. Illanvieton jälkeen voi kukin kömpiä makoisille unille majatalon vällyjen väliin ja aamulla aamiaiselle... Mikäli kaipaat ohjelmapalveluja ryhmällesi, kysy lisää mahdollisuuksista!

           

Syksy on mahtavaa retkeilyaikaa!

Vielä metsästä löytyy marjoja välipalaksi ja syksyiset värit alkavat kirjoa luontoa. Seitseminen tarjoaa mukavia polkuja vaikkapa polkujuoksuun ja patikointiin. Sauno ja nuku mukavasti majatalon rauhallisessa tunnelmassa ja pulahda uimaan särkilampeen. Loppusyksyksi on soiden kätköissä valmistumassa myös muhkea karpalosato. Jos et arvaa lähteä itse etsimään karpalosuota, kysy mahdollisuudesta saada opas mukaan. Sateiden myötä alkaa myös syksyn sienisato nousta maasta... haluaisitko lähteä oppimaan uusia sienilajeja oppaan ja hyvien eväiden kera?

Majatalolla on tulossa myös syksyinen sammaltyökurssi, jonne otetaan ilmoittautumisia vastaan. Kurssi järjestetään sunnuntaina 22.9. klo 12-15.00. Kurssilla opit työstämään sammalista koristeita ulkotiloihin, vaikkapa oveen. Hinta sisältää opetuksen ja tarvikkeet sekä kahvi/tee suolaisen ja makean kanssa kurssin päätteeksi. Opettajana toimii Flowers of oyur life -yrityksestä Sanna Leppänen. Voit kurkata hänen facebook- sivuilleen: www.facebook.com/kukkapalvelu ja halutessasi kysyä tarkennuksia kurssiin liittyen: p.044-5253532. Halutessasi yhdistää kurssiin vaikkapa retkeilyä Seitsemisissä ja majoituksen Hyvän haltijan majatalossa, kysy varausta meritalta: p. 041-5074448. Majoitukseen sisältyy aina mahdollisuus saunomiseen ja grillikodan käyttö.

Tulossa on myös aivan ihana täydenkuun metsäkylpy -viikonloppu 14.-15.9! Täydenkuun metsäkylpy on ylistys luonnolle ja elämän kauneudelle. Luonto on luovuuden, energian ja voiman lähde. Syventämällä suhdetta luontoon, syvennät yhteyttä omaan itseesi, saat hyvän olon virtaamaan ja sisäisen hehkusi säteilemään. Täydenkuun metsäkylpy on luonnon aistimista kaikilla aisteilla, pysähtyen, läsnäollen, hyväksyen.Saaden käyttöösi luonnon mahtavat terveysvaikutukset ja palauttaen itsesi omaan kehoosi ja itseesi. Ohjelmasta vastaa Jaana Hakanpää Juurtumista itseeni hyvinvointipalveluista: www.juurtumistaitseeni.nettisivu.org.

Täydenkuun metsäkylpyviikonlopun hinta 188€/hlö sisältää harjoitukset, materiaalit, ohjelmassa mainitut ruokailut sekä saunan. majoitus aamiaisella majatalossa 30€/hlö (varaukset: 041-5074448). Toteutamme viikonlopun mikäli osallistujia on riittävästi. Tilaa ohjelma ja varaa nyt paikkasi upeaan kokemukseen Täydenkuun Metsäkylpyyn: juurtumistaitseeni@gmail.com tai Jaana 040-4157977.

 

Marjat parhaimmillaan!

Mansikka-aika jatkuu tänä vuonna elokuun puolelle ja kohta kypsyvät myös vadelmat, pensasmustikat ja mustaherukat. Metsässä lakka -aika on parhaimmillaan. Nyt kannattaa täyttää pakastinta suomalaisella superfoodilla! Jos pakastin käy liian pieneksi, niin kannattaa muistaa, että meiltä löytyy sinne täydennystä talven mittaan... pakastamme sopiviin myyntipakkauksiin mansikkaa sekä muitakin marjoja kokonaisena ja paseerattuna. Pakasteita voi ostaa tilalta ennalta sopien.Kysy lisää: 041 5074448 (Merita).

Suuri Saunapäivä

Olemme mukana Ylen suuressa saunapäivässä lauantaina 27.7.  Hyvän Haltijan saunan löylyt ovat kuumana klo 12.00-20.00 ja löylyistä pääsee virkistäytymään Särkilammin vilvoittavaan veteen. Saunaan tarvitset mukaasi vain uimapuvun. Pesuaineet ja pefletti sisältyvät hintaan 2€/osallistuja. Mukaan saunaan voit tehdä vihdan (sisältyy hintaan), vihdakset paikan päältä ja tarvittaessa ohjausta vihdan tekoon. Voit myös ostaa mukaan saunaan halutessasi ihanan yrttijalkakylvyn ja/tai turvekasvonaamion a 4€/kpl. Saunottelun jälkeen maistuu itse paistettu muurikkalettu tai makkara kodalla, lettutaikina-annos 1,50/hlö (sis. mansikat ja kermavaahdon letun päälle), makkarat 1€/kpl. Pihakioskista löytyy lisäksi limsoja, jäätelöä sekä muita herkkuja... lähde mukaan saunomaan!

      

 

Kesä on täällä!

Luonnon valtava kasvun voima yllättää joka vuosi, miten nopeasti on kaikkialla vihreää! Riia -mansikatkin ovat ehtineet kukkia jo hyvän aikaa, joten juhannuksesta alkaen niitä löytyy kyllä pihakioskista ja samalla ostettavissa maistuvat uudet perunat ja muut kesäherkut. Varsinainen isompi mansikkasato ajoittuu heinäkuulle.

30.6. klo 12-16.00 tilalla järjestetään aistillinen hyvinvointipäivä, jonka teemana on omakohtainen aistiminen luonnossa. Tule tutustumaan ja osallistumaan Juurtumista Itseeni hyvinvointipalveluiden metsäkylpyyn, Brain Relief syvärentouttavaan hoitomenetelmään ja eteeristen öljyjen käyttöön arjen tukena. Lisäksi tarjolla on Pasi Viitalan metsäjooga, johon sisältyy korvia hyväilevä äänimatka kitaran ja äänimaljojen avulla. Pääset myös opettelemaan villiyrttejä ja niiden käyttöä Luonto-Leenan villiyrttikierrokselle sekä kuulemaan lisää marjatilan toiminnasta Hyvän Haltijan tilakierrokselle. Kolmeksi lämpiää Hyvän Haltijan sauna ja voit ostaa mukaasi saunaan turvehoitopaketin (sis. hoitoturpeen ja pientä suolaista juotavan kera hoidon päälle), annamme ohjeet omatoimisen turvehoidon tekemiseen. Päivän ohjelma on laadittu niin, että voit halutessasi osallistua kaikkeen päivän tarjontaan eri toimintapisteillä. Toimintapisteistä osa on maksullisia (10-30€/ toimintapiste), ja myynnissä on myös Luonto-Leenan villiyrttituotteita sekä Young Living eteerisiä öljytuotteita. Pihakioskista löydät monenlaista kesäherkkua ja tietenkin herkullisia vastapoimittuja mansikoita! Maittava keittolounas villiyrteillä höystettynä (sis.keitto, sämpylä, ruokajuoma, kahvi/tee ja jälkiruoka) ostettavissa 15,-/hlö. Keittolounas etukäteen varauksella, laita viesti tai soita Meritalle p.041- 5074448. ilmoita samalla mahdolliset ruokavaliotoiveet, niin huomioimme ne. Kioskista ostettavissa koko päivän ajan kahvia/teetä/marjamehua kera leivonnaisten.

Voit tutustua päivän teemoihin ja järjestäjiin: www.juurtumistaitseeni.nettisivu.org     www.luontoleena.wordpress.com  

     

Toukokuulla luonto herää...

Liesjoen huumaava kevätpauhu, ihanasti solisevat metsäpurot, lintujen keväiset konsertit... niitä voisi kuunnella koko päivän ja vain tuntea kuinka luonto luo energiaa ympärilleen. Lähde voimaantumaan Seitsemisiin! Tilan pelloilta viimeisetkin lumiriput katoavat ja alkaa toukotöiden aika; puutarhurilla riittää puuhaa jokaiselle päivälle! Toukokuun lopulla 25.5. ja kesäkuun alussa 8.6. LuontoLeena järjestää majatalon pihapiirissä villiyrttikurssit, katsopa täältä lisää josko aikataulu sopisi sinullekin ja lähde oppimaan luonnosta uutta.

       

Alkaa kevät sulatella hankia...

Luonto tarjoaa iloa kaikkina vuodenaikoina, kaikille aisteille. Tällähetkellä paras varustus Seitsemisissä taitaa olla tukevat vaelluskengät, hyvät saappaat tai lumikengät. Tiet ovat pehmeitä, joten aivan jokapuolelle ei pääse autolla liikkumaan, majatalolle pääset saapumaan parhaiten Luhalahden tien suunnasta lähestyen. Jaulintien pohjoispää saattaa olla paikoin melko pehmeä. Muuttolintuja alkaa alueelle saapumaan pikkuhiljaa ja kevätpurojen solina luo äänimaisemaa metsäpolkujen varrella. Ota mukaan hyvä kaveri ja lähde reippailemaan. Jos keräät kokoon koko kaveriporukan, kysy vaikka erähemmotteluretkestä, johon kuuluu retkeilyn lisäksi sauna jalkakylpyjen kera sekä ihanat hemmotteluhoidot ja maittavat eväät... Retki onnistuu myös ilman majoitusta, mutta täydelliseksi rentoutumiseksi se muodostuu Hyvän Haltijan majatalossa maittavien unien ja herkullisen marjaisan aamupalan kanssa.

       

Ladut ovat edelleen hiihdettävissä Seitsemisten salomailla...

Vielä ehtii nauttimaan talven suomista mahdollisuuksista suksien päällä. VK 10 lopulla laduille ajetaan taas uusi profiili. Myös opastuskeskuksella on taas toimintaa viikonloppuisin, joten sinnekin kannattaa pistäytyä vaikkapa lounaalle tai kahville... kohta se kevätaurinko alkaa lumia sulattaa ja huhtikuussa saadaan jo yleensä tarkkailla paluulintuja, ihanasti lorisevia kevätpuroja, nyt on vielä muutama viikko talven seesteistä rauhaa. Lämpimästi suosittelen!

Keväällä aurinko houkuttelee hangille!

Majatalo tarjoaa majoitusta myös talvella. Lunta on saatu nyt runsain mitoin ja latuja on tehty ahkerasti. Voit katsoa tästä Seitsemisten latukartan. Helppokulkuinen latu löytyy myös Hyvän Haltijan omilta mailta, se on perheen pienimmillekin maastoltaan sopiva ja pituutta yhdellä kierroksella on n. 2,5km. Ladun vieressä kulkevan koiran voit myös ottaa tuolle latupätkälle mukaan, sillekin on tassun alle tampattua lunta. Yksi kiva vaihtoehto on myös Seitsemisen hiihtovaellus, eli auto parkkiin opastuskeskukselle tai Koverolle ja sieltä hiihtäen majatalolle, jossa odottaa lämmin sauna, seuraavana päivänä taas suksilla takaisin autolle. Ruokatarvikkeita voidaan tarvittaessa varata valmiiksi majatalon jääkaappiin sovittaessa tai yli kahdeksan hengen ryhmille onnistuu myös katetut ateriat tilauksesta. Hiihtolomien jo lähestyessä kovaa vauhtia, muistakaahan varata majoitus kuitenkin pian! Vielä on majoituksessa tilaa.

        

Kaamosajan pehmeys

Kaamosaika antaa meille neljän vuodenajan Suomalaisille luonnollisen ajan kääntää ajatukset hetkeksi enemmän omaan ja läheisten hyvinvointiin. Suomalainen luonto on metsineen järvineen ja soineen aina kaunis ja rauhoittava ja sen tuoksut auttavat muistamaan yhteytemme luontoon. Suosittelen yhä lyhenevistä päivistä ja pienistä tihkusateista huolimatta ottamaan silloin tällöin aikaa vain olla  ja aistia ympäristöä sekä kuunnella sisäisiä viisauksia, joita kuulet luonnon keskellä selvemmin. Ilman suuria tavoitteita ja suunnitelmia, lähde päiväksi tai kahdeksi nauttimaan rauhasta Seitsemisiin ja palaa sitten virkistyneenä askareittesi ääreen.

          

Syyslomalla Seitsemisiin ja Helvetinjärvelle retkeilemään?

Syksyn valo nostaa esiin upeat hehkuvat ruskan värit suomaisemissa ja lampien pinnasta heijastuvat puut ovat kuin runoja maalta taivaalle. Multiharjun salaperäinen aarnimetsätunnelma on parhaimmillaan kun sammalmattoon siivilöityy puiden lomasta lämpimät auringonsäteet... polut kutsuvat seikkailemaan, nautiskelemaan luonnon rauhasta ja kauneudesta, viettämään aikaa perheen tai ystävien kanssa. Syyslomalla alueella on myös retkitarjontaa ja viikolla 42 mahdollisuus saapua perille Tampereelta päivittäin busiikuljetuksella. Katso ja varaa bussikuljetusaikasi!

Hyvän Haltijan majatalolle sinulla on mahdollisuus varata aikasi kalevalainen jäsenkorjaaja Kirsi Hämäläisen hoitoihin perjantaina 19.10 klo 12.00-20.00 sekä lauantaina 20.10. klo 10.00-19.00. Saatavilla esimerkiksi; Kalevalainen jäsenkorjaus 90min 60€, Aromahieronta 60min 50€ (rentouttava koko vartalon hieronta), Intialainen päähieronta 30min 30€, Jalkojen hieronta 30min 30€. Katso ja kysy lisää hoitovaihtoehdoista sekä varaa aikasi Kirsiltä 040 5522412 tai k.hamalainen.tmi@gmail.com.

Varatessasi majoituksen majatalolta, hintaan sisältyy aina mahdollisuus saunoa, käyttää keittiötä ja tulistella Grillikodassa. Saunavuoroja jaetaan matkailijakunnittain, keittiö ja kota ovat jatkuvasti yhteisessä käytössä. Saunoja löytyy tilalta kaksi:Maalaishenkinen ulkosauna, joka lämpiää oman metsän puilla 7-8 henkilölle ja Elämyssauna: heti valmis, sähkölämmitteinen ja erittäin hyvälöylyinen sauna jonka yhteydessä lasiveranta kiireettömään oleskeluun. Saunaan on mahdollisuus saada mm.musiikkia. Elämyssaunaan mahtuu kerralla lauteille 4, mutta verannalla vilvoitellen voi saunassa vuorotella ja siten mahtuu kerralla saunomaan vaikka kahdeksankin. Molemmista saunoista voi kipaista virkistäytymään Alaisella Särkilammilla, johon n. 50m. Saunoihin on saatavissa rentouttava yrttijalkakylpy 5€/hlö sekä erikseen tilattavissa turvesauna (min.6hlö) 28€/hlö. Turvesauna sis. hoitoturpeen, ohjeistuksen omatoimiseen turvehoitoon sekä pientä purtavaa ja yrttiteetä saunan jälkeen. Pelkkä saunakin on varattavissa ilman majoitusta hintaan 5€/hlö (minimihinta 20€) vaikkapa retkeilypäivän tai polkujuoksulenkin päätteeksi.

Aamupalat sekä muut ateriat ovat varattavissa ryhmille alk. 8 hlö . Aamiaistarvikkeet omatoimiseen aamupalaan sovitun mukaisesti 3€/hlö.

Qigong -viikonloppu 21.-23.9!

Lähde mukaan ihanan rentouttavaan ja itseä hoitavaan viikonloppuun Qigongin, retkeilyn ja saunottelun merkeissä. Qigong -ohjaajana Thea Mantsinen, joka avaa meille myös PH-ruokavalion hyviä puolia ja opastaa sen toteuttamiseen. Thean omat sivut löytyvät osoitteesta: www.theamantsinen.fi. Viikonlopun ohjelmaa aloitellaan perjantaina 18.00 ja sitä ennen voit jo majoittautua majataloon. Perjantaina on mahdollisuus hemmotella itseä turvesaunalla ja järven sylissä turpeet huuhtoutuvat... Lauantaina retkeilemme Soljasten suoluonto -alueelle, jossa metsäqigong ja nuotiolla nautittu lounas. Lauantai-illalla tulistellaan kodalla ja sunnuntaina voi tutustua omaan tahtiin vaikkapa multiharjun aarnimetsään ja koveron perinnetilalle, sekä lounastaa opastuskeskuksen ravintolassa. Kurssin hinta pe-la klo.18 -18.00  150,-.  Turvesauna 19,-/hlö ja lisävuorokausi la-su 30,-. Hinnat sisältävät kaikki ruokailut, saunottelut, majoituksen sekä ohjelman! Kysy lisää Meritalta; 041-5074448.

Syyskesällä retkeily on in!

Vielä riittää lämmintä ja on aivan mahtavat retkeilysäät täällä Seitsemisen metsissä. Jokusia sadekuurojakin on saatu, joten kyllä sieniäkin alkaa jo nousta... nyt siis suunnittelemaan mukavalla kaveriporukalla vaikka sieni - ja puolukkaretkiä. Suunnitellaan teille mukava majoituspaketti vaikkapa hemmottelevan turvesaunan ja nuotioruokailujen kera, kysy tarjous!

    

Herneitä ämpäreittäin!

Herkullinen hernesato on kypsynyt poimittavaksi ja sitä voi nyt tulla poimimaan seuraavan kahden viikon ajan 10.8. saakka 10,-/ämpäri. Soita etukäteen ja varmista paikkasi! Lisäksi ostettavissa pakasteesta mm. mehumansikkaa vaikkapa herukkamehuihin lisättäväksi...

Mansikkakausi meni ohi nopeasti!

Helteiden vuoksi mansikkasato kypsyi normaalia nopeammin ja nyt ollaan jo loppusadossa. Vielä tämän viikon (VK 30) ajan tilamyynnistä on saatavilla päivittäin mansikkaa syöntimarjoiksi. Toimitamme vielä aiemmin tehtyjä laatikkotilauksia ja jos vielä on tarvetta, niin makeaa pikkumarjaa on saatavana laatikoittain, kysy p.041-5074448. Pihakioskista löytyy nyt loppukesän tarjouksia, joten kannattaa piipahtaa vielä ostoksille!

Mansikoiden pakastuskausi on alkamassa.

Mansikoita on tähän saakka poimittu pieniä määriä mutta ensiviikolla (vk 27) tilanne muuttunee ja pellot alkavat punastua kunnolla. Säilöntämarjaeriä on saatavilla ensiviikolta alkaen kolme seuraavaa viikkoa. Marjat kannattaa tilata etukäteen sillä varauksia on jo paljon ja ennakkovarauksiin saa myös hinnasta alennusta. Ota yhteyttä: 041-5074448 tai 0500-760285. Pihakioskista löydät päivittäin tuoretuotteiden (mansikka, peruna, herne, porkkana, sipuli) lisäksi jos jonkinlaista purtavaa uusien perunoiden kylkeen ja retkievääksi sekä herkkuja makean nälkään. Myynnissä mm. ylöjärveläisen Kestiherkun grillituotteet, kannattaa kokeilla! Uutuutena myös mahtavan makuiset yrttiteet: mansikka-vanilja, nokkonen-fenkoli, omena-kaneli, minttu-lakritsi ja inkivääri-appelsiini. Tervetuloa ostoksille!

       

 

Kesä käynnistyi vauhdilla!

Marjatilalla ensimmäinen lajike jo kukkii, joten toiveita on että juhannuksena myynnissä on jo herkkumansikoita! Pitkään kylmänä jatkunut kevät taittuikin nopeasti kesäkeleihin ja sehän tietää töitä pelloilla ja pihassa ...käymme kilpajuoksua rikkaruohojen kanssa ja kastelemme, kylvämme ja muokkaamme, minkä ehdimme : )

Tulevalle kesälle on suunnitteilla uutta toimintaa. Mansikoita toimitellaan kiinteiden myyntipisteiden ja torien lisäksi myös kotiinkuljetuksella ja ns. vakiokierroksilla lähelle asutus - ja mökkialueita. Nyt voi esittää vielä toiveita jos haluaisit automme pysähtyvän juuri sinun lähistöllesi! Kylmäautosta löytyy herkulliset samana päivänä poimitut Hyvän Haltijan mansikat, tuoreet uudet perunat, porkkanat, sipulit ja mm. ylöjärveläisen kestiherkun grillituotteet. Kierrämme vakiopäivänä ja -aikana saman reitin, suuntina Parkano- kihniö, Kuru- murole- jäminkipohja- ruovesi, Ikaalinen- Hämeenkyrö- Viljakkala- Luhalahti, Länsiteisko- Ylöjärvi, Tampere- Pirkkala- Nokia. Reittien ajopäivät ja -linjat vahvistuvat myöhemmin. Palvelemme liikkuvalla myyntipisteellä mansikan satokauden ajan. Tarjoamme nyt myös ennakkotilaajille hintaetuja, joita kannattaa kysyä! Mansikkatilauksen voi jättää meille vaikka heti! Soita ja kysy: 041 5074448 (Merita).

      

Pääsiäisen viettoon

Ihanan runsaasti on vielä lunta ja ladut kunnossa edelleen! Seitsemisen kansallispuiston infokeskuksella saa perjantaina ja lauantaina 30.-31.3.rakennella linnunpönttöjä ja lapset voivat etsiä pääsiäisaiheisia kuvia, joista palkaksi saa suklaamunia. Lounaskahvilasta löytyy murua rinnan alle, niin että jaksaa vaikka hiihdellä pidemmänkin lenkin... Hyvän Haltijan majatalolle voi myös jättää auton parkkiin hiihtolenkin ajaksi ja halutessaan pääsee etukäteen varaten saunaan hintaan 5,-/hlö (minimimaksu 20,-).

Lasten mieleen on varmasti myös talon nurkalla sijaitseva pulkkamäki laskuvälineineen. Pihassa olevaan grillikotaan voi vapaasti laittaa tulet ja paistella vaikka makkarat. Majatalolta käsin voit suunnitella tekemistä vaikka koko pääsiäisen ajaksi, sillä vain n. tunnin matkan päässä ovat niin Ähtärin kuuluisat pandat, Ikaalisten kylpylä kuin Tampereen kulttuuri -ja ravintolatarjontakin.Kannattaa patikoida myös katsomaan josko näkisi vaikka totutustarhaan sijoitetut metsäpeurat! Seitsemisen kansallispuiston erämainen ja vaihteleva luonto on myös satumaisen kaunis ja hiljaisuus rauhoittaa sopivasti pääsiäisen viettoon. Saunaan saa myös etukäteen varaten vaikka jalkakylvyn ja vihdan (4,-/kpl), niin nautinto on täydellinen.

                           

 

 

Hyvän Haltijan hiihtohulinat la.24.2.2018   klo. 12.00 - 18.00

Klo. 10.00, 13.00 ja 16.00  Lasten ja lapsenmielisten yhteiset alkulämmittelyt, joiden jälkeen on mukava lähteä ladulle!

Kodassa pidämme latukahvilaa ja nokipannukahvin/ teen/ marjamehun kanssa paistellaan tikkupullat, joita herkutellaan mansikkahillon kera.

Sauna on lämpimänä 12.00 - 18.00 ja sinne pääsee siis vaikka hiihtolenkin päätteeksi ilman ennakkovarausta. Saunoja on kaksi, joten jos samaan aikaan on sekä miehiä, että naisia tulossa saunaan, niin jaetaan saunojat tilanteen mukaan. Oma pyyhe on hyvä ottaa mukaan, mutta jos sattuu unohtumaan, niin majataloltakin toki löytyy!

Pihassa myös pulkkamäki ja Särkilammin jäällä luistelukenttä. Moottorikelkalla ajelutamme vanhassa reessä halukkaita!

Kotiinlähtiessä voi myös ostaa mukaan Polka- pakastemansikkaa. Hinta 12,-/kg   40,-/4kg   75,-/8kg    Mansikat on perattu ja lohkottu. Ne on pakattu minigrip-pusseihin.

Tilan oma 3km hiihtolenkki sopii myös perheen pienempien kanssa kierrettäväksi, maastonmuodot eivät ole liian haastavia aloitteleville. Seitsemisen latukarttaa kannattaa vilkaista, niin näkee pidempien latujen taukopaikat ym.

        

Hiihtomahdollisuuksia Seitsemisissä

Parin lumettoman talven jälkeen saamme nauttia taas lumisista maisemista ja erilaisista talviliikunta mahdollisuuksista. Hyvän Haltijan majatalolta voit lähteä perinteisille metsäladuille hiljaisuuden ja puhtaan luonnon keskelle. Pihan läpi kulkee rengasreitti Eteläkierros, jonka varrelta löytyy myös mukavia taukopaikkoja. Tarkempaa tietoa kunkin päivän latutilanteesta voit kysyä numerosta 0500 626682.

Lisäksi majatalon pihasta löytyy pulkkamäki laskuvälineineen, tunnelmallinen grillikota tulisteluun ja mukavasti lunta leikkeihin ja lumilinnojen rakenteluun... Järvellä on myös luistelujää maaleineen. Majatalon potkukelkat ovat myös majoittujan käytettävissä.

Tulossa hiihtoloman aikaan 24.2. Hyvän Haltijan hiihtohulinat - tapahtumasta tarkemmin tietoa lähipäivinä!

 

Syyslomalle tai pikkujoulua viettämään luonnon helmaan?

Joko olet miettinyt syyslomalle ohjelmaa? Retkeily patikoiden tai pyöräillen tuo mukavan levähdyksen koulun ja työn keskelle. Majoitu pari yötä majatalossa ja ehdit seisahtua sekä nähdä enemmän. Seitseminen tarjoaa mainiot reitistöt taukopaikkoineen niin pienemmille kuin isommille samoilijoille. Helvetinjärven kansallispuistoonkin ajat meiltä tuossa tuokiossa!

Myös pikkujouluaikaa on mukava viettää vaikkapa tuttavien ja ystävien kesken. Hyvän Haltijan hemmotteluviikonloppu sopii tähän hyvin. Ohjelmassa retkeilyä, saunottelua ja hemmotteluhoitoja sekä hyvät unet ja maittavat aamupalat majatalossa! Kerää oma porukkasi ja kysy tarjous!

         

 

Hyvän Haltijan iltasoitto 26.8.2017

Juhlistetaan Suomen luontoa! Suomen luonnon juhlapäivänä voit kokea Särkilammen rannalla harvinaislaatuisen elämyksen. Lyömäsoittaja Johanna Toivanen (s.1994) soittaa vibrafonilla musiikkia keskiaikaisista sävelmistä tähän päivään klo. 18.30 - 19.00. Rantanuotio antaa lisätunnelmaa ja lampi luo näyttämön ja akustiikan. Käsiohjelmia saatavilla 2,-/kpl. Muuten tapahtuma on ilmainen.

Iltasoiton jälkeen on lämpimänä Hyvän Haltijan sauna ja mahdollisuus hoitaa ihoa turvesaunassa 10,-/hlö. Mukaan oma pyyhe ja uimapuku. Saunasta pääsee virkistäytymään ja huuhtelemaan isommat turpeet järveen halutessaan. Turvesauna omatoiminen, mutta ohjeistus ja hoitoturve kuuluvat hintaan. Lisäksi mahdollisuus jalkakylpyyn 5,-/hlö.

Pihakioskissa on saman päivän ajan klo.9 - 21.00 loppuunmyynti. kaikki tuotteet -20%!  Vielä on mm. jäätelöitä, limsoja, suojärven suklaatilan suklaita, Lampisen luomutilan jauhoja ym....

Viikonlopun aikana on myös loistava tilaisuus poimia mukaansa vadelmia. itsepoiminta- hinta 11,-/kg. Vadelmasato on nyt parhaimmillaan!

Tilamyynnissä on tarjolla rasioittain myös valmiiksi poimittua Mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa ja karviaisia.

 

Nyt poimitaan vadelmia ja Mustaherukoita!

Vihdoin ovat kypsyneet loppukesän pensasmarjat. Satoa kerätään vielä syyskuun puoliväliin asti, joten hyvin ehtii vielä mukaan! Myös mansikkaa löytyy vielä pellosta, joten jos vielä olisi tarvetta vaikkapa mehumansikoille, niin soita pian, vielä niitä saa! Mansikat Itse poimien 3,-/kg.

Mansikalla alkaa viimeinen satoviikko

Nyt (7.8.) alkaa mansikan satokausi kääntyä loppua kohti. Vielä poimitaan viikon verran ja jos marjoja riittää, niin vähän vielä pidempäänkin. Vadelman satokausi ei ole vielä alkanut, mutta ensimmäisiä punaisia kasvustoissa on jo havaittu, joten toivoa on! Vadelmaa päästäneen poimimaan ensiviikolla ja satoa riittää pitkälti syyskuulle. Mustaherukat tulevat vadelman kanssa aikalailla samaa tahtia.

Nyt on myös hyvä aika suunnitella syksyn metsäretkiä ja varata majoitus Hyvän Haltijan majatalolta...

                

Mansikka -aika parhaimmillaan!

Nyt on aurinko vihdoin meille antanut lämpimiä säteitä ja mansikat alkaneet kypsyä urakalla! Sadon paras viikko on tämä alkava viikko ja marjat ovat laadukkaita sekä suurimmalta osin myös melko kookkaita, joten on aika laitella niitä pakastimiin talven varalle säilöön. Mansikkaa riittää kyllä vielä kaksi viikkoa ja ylikin, joten vielä ehtii hyvinkin. Ottakaapa yhteyttä ja tehkää varaus, niin sovitaan noutopäivää ja toimituspaikkaa tuleville viikoille!

Mansikkaretkipäivä su 23.7. klo. 12.00 - 16.00

Lämpimästi tervetuloa viettämään mansikkaista kesäpäivää meille! Perinteinen mansikkaretkipäivä lähestyy ja ihan mukavaa säätäkin on luvattu... Odotamme täällä innokkaita pomppijoita pomppulinnaan ja herkkusuita maistelemaan mansikoita. Myynnissä pihakioskin tarjonnan lisäksi myös vohvelit tuoreilla mansikoilla ja aidolla kermavaahdolla höystettynä, marjaisat pirtelöt sekä suolaiseksi grillistä Kestiherkun Peremetc, Baijerin paistos ja Grillimusta. Tuoreet mansikat kruunaavat kesäpäivän!

Tapahtuman aikana meille esiintyy yhtye Take Four soittaen ikivihreitä sekä uudempaakin musiikkia. Paikalla on myös muutamia muita myyjiä, mm. Käsityöpuoti Villaa & Lankaa tarjoaa kauniita ja viimeisteltyjä pussukoita, penaaleja, koruja ja koriste - esineitä pehmeistä materiaaleista. Paikalla on myös kahvitarjoilu!

Tikkakisa käydään hyvässä hengessä ja parhaat palkitaan maistuvilla palkinnoilla...

 

 

Ensimmäiset mansikat on poimittu!

Vihdoin nuo tänä vuonna jo niin pitkään odotetut ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet poimittaviksi. Pihakioskista on jo ostettavissa syöntimarjaksi Särkilammin mansikkaa ja ensiviikon loppupuolella sadon pitäisi päästä vauhtiin... parahiksi mansikkaretkipäiväksi! Parhaat satoviikot näyttäisivät ajoittuvan heinäkuun viimeiselle ja elokuun ensimmäiselle viikolle ja mansikkaa riittänee myyntiin elokuun puolivälin paikkeille saakka.

Satokausi on tänä vuonna n. viikon verran myöhäisempi kuin normaalisti

Mansikan satokausi ajoittuu Särkilammilla siten että ensimmäisiä marjoja päästäneen poimimaan n. Ensimmäisen ehjän heinäkuun viikon loppupuolella ja pääsato ajoittuu heinäkuun kahdelle viimeisemmälle viikolle. Mansikkaretkipäivänä su 23.7. sato lienee juuri parhaimmillaan pääsadon ollessa alkuvaiheessaan.

Myyntipaikkoja pidämme yllä Ikaalisten Kompilla, Parkanon Tokmannin edessä, Kurun Torilla ja Ruoveden K - marketin edessä. Lisäksi meidät isäntäväen tapaa Ikaalisten ja Parkanon torilla ja Kurun, Luhalahden ja Karhen markkinoilla. Myyntipisteiltämme voit ostaa laadukkaita marjoja ja uusia perunoita sekä herneitä ensiviikon lopulta lähtien. Avaamme Kurun sekä Ruoveden toimipisteet 28.6. ja Parkanon ja Ikaalisten toimipisteet 29.6.

Kesäkioski aukeaa taas juhannuspäivänä 24.6!

Juhannuspäivänä ja siitä eteenpäin, elokuun puoliväliin asti pihakioski palvelee päivittäin klo. 9.00 - 19.00.

Kioskista löytyy juhannusviikonloppuna masikkaa, uutta perunaa, jäätelöitä ym. herkkuja sekä esim. grillimakkaroita ja jonkinverran ruokakaapin täydennystä. Kioskista löytyy helpotusta myös kahvihampaan kolotukseen... tervetuloa!

Yövalokuvauskurssi tulossa 17.-18.6.

Ainutlaatuisella yövalokuvauskurssilla nautitaan kesäyöstä kaikin aistein ja tallennetaan sen kauneutta kameran avulla. Yön pehmeä valomaailma luo haasteita valokuvaajalle, kussilla Veli opastaa miten saadaan kuviin haluttu valo, tunnelma ja asettelu. Lauantaina nautitaan Hyvän Haltijan löylyistä ja vietetään tunnelmallista iltaa kodalla tai rantanuotiolla, hemmottelevan kitaramusiikin ja maittavan iltapalan kera. Iltanuotion, keskiyön ja varhaisaamun kuvausten harjoitusympäristönä majatalon kaunis pihapiiri sekä metsäpolkumaisemat. Sunnuntaina on mahdollista jatkaa kurssia kuvankäsittelyllä, mikäli on kiinnostuneita!

Kurssin hinta 75,-   (sis. kurssiopastuksen, majoittumisen, ilta- ja aamupalan sekä hyvät löylyt)

Mukaasi tarvitset: Oman kameran (järkkäri tai laadukas kompakti), Omat liinavaatteet ja pyyhkeen.

Jos ajankohdalle osuu kovin huono sää, kurssia siirretään eteenpäin, mahdollisimman monelle sopivalle päivämäärälle. Jos kurssi kiinnostaa, ilmoittaudu alustavasti, kysymme vahvistuksen ilmoitukseen 10.6. mennessä. Kiinnostuneille lähetämme kurssin tarkemman aikataulun alustavan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautua voit Meritalle: 041-5074448  merita@hyvanhaltijan.fi     Lisäkysymyksiä kurssista voit esittää Velille: 050-4664756    martinkeitel@gmail.com      Tutustu Veliin sivuilla www.martinkeitel.net

                                                                                                              

 

Qigong - viikonloppu Hyvän Haltijan majatalolla 19.-21.5.

Seuraavaa suomen luonnon juhlapäivää 20.5. vietetään teemalla villiinnytään keväästä! Hyvän Haltijan majatalolla keskitytään tuolloin hyvinvointiin ja nautittimaan kaikin aistein keväisestä ja ainutlaatuisen kauniista Suomen luonnosta yhdistämällä retkeilyä metsä- qigongiin ja opettelemalla tehokkaan Chi kung päänhoito -menetelmän, jolla voimme tuoda hyvää oloa läheisille sekä itselle. Majatalon ja Seitsemisen kansallispuiston idyllinen ympäristö luo mahtavat puitteet tälle teemaviikonlopulle, joten tätä ei kannata jättää väliin! Lähde tuulettamaan talvipölyt pääkopasta ja kehosta, täytetään keho hyvällä energialla ja nautitaan ihanasta luonnosta, hyvästä ruuasta, hemmottelevista löylyistä...

Viikonlopun ohjelma:

Saapuminen ja majoittuminen pe.19.5. loppuiltapäivän aikana, kukin omaan tahtiin klo. 16.00 - 18.00 välillä

 • Kokoontuminen pirttiin klo. 18.00 , tutustuminen ja pientä purtavaa teen kera
 • 8.30 ohjaajan esittely, yleistietoa qigongista
 • 19.00 - 20.00 Iltaqigong
 • 20.00 Iltapala
 • 20.30 alk.Hyvän Haltijan löylyt lämpimänä. (Sis. pyyhkeet, pesuaineet ja vihta+ löylytuoksut ) Saunan jälkeen hyvä tunnelma jatkuu kodalla tulistellessa...

Lauantai 20.5.

 • 8.00- 9.00 Aamu qigong järvenrannassa
 • 9.00 - 10.00 Runsas aamupala marjatilan tapaan
 • 10.00 Lähtö metsäretkelle; patikoidaan Soljasten suoluontoalueelle LuontoLeenan opastuksella, matka suuntaansa n. 4km. Mahdollisuus myös lyhyempään patikkaan jos tuo tuntuu liian pitkältä. Reitti on helppokulkuinen, mutta sisältää jonkinverran pitkospuita. Varusteeksi sopii säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja lenkkitossut/patikointikengät. Kaikki tauolla tarvittava kuuluu viikonlopun pakettihintaan. Taukopaikalla ihana metsäqigong (n. 1h) ja nuotioruokailu.         14.00 paluu tilalle.
 • 14.30 Kahvit/teet/mehut marjapiirakan kera pirtissä
 • 15.00 Chi kung - päänhierontakurssi alkaa. Kesto 3h. Toteutetaan parityönä kurssilaisten kesken. Pidämme välillä tauon.
 • 18.00- 19.00  Ruokailu
 • 19.30 Sauna lämpimänä sunnuntaihin majoittumaan jääville
 • 21.00 kodalla iltapalaa ja kitarointia... tunnelma kohdallaan!

Sunnuntai 21.5.

 • Ohjelma omatoiminen ja vapaa. Seitsemisissä mm. perinnetila Kovero on tutustumisen arvoinen paikka ja luontokeskuksella on mahdollisuus tutustua näyttelyyn, tehdä ostoksia sekä aterioida ravintolassa. Multiharjun aarnimetsä ja luontokeskukselta lähtevä runopolku ovat myös mukavia lyhyempiä reittejä patikointiin. Myös paluumatkalle suosittelemme suunnasta riippuen lähialueen muita ihania kohteita, kysy vinkit Meritalta!
 • Aamupala tarjoillaan yhdessä sovittuun aikaan
 • Huoneiden luovutus viimeistään 16.00

Ohjelmaa päivitetään ja täydennetään mahdollisesti vielä myöhemmin.

Hinta perjantaista lauantai- iltaan sisältäen vielä iltaruokailun 160,-/hlö      Lisävuorokausi ilta ja aamupaloineen 25,-/hlö

Ilmoittautumiset ja lisäkysymykset Meritalle p.041-5074448 tai marjatila@sarkilammi.fi

     

 

 

Hyvää pääsiäistä!

Joutsenet ovat jälleen palanneet iloksemme ja pikkulintujen sirkutus alkaa enteillä kevättä. Pikkuhiljaa sulaa lumet ja järvenjää auringon lämmittäessä. Alkavan mansikkakesän valmisteluja on tehty toimistosta käsin jo parisen kuukautta ja kuukauden kuluttua alkaa olla aika siirtyä pellon puolelle. Montaa pitää ehtiä vielä ennen sitä, joten kevät saa kiirehtämään askeleita. 21.-23.4. olemme mukana Supermessuilla Pirkkahallissa Vihreän Sydämen osastolla, tervetuloa osallistumaan arvontaan ja kuulemaan tulevan kesän tapahtumista ja uusista tuulista. Jos olet lukenut jo tänne asti, niin kannattaa painaa mieleen salasana LUMOTAR. Supermessuilla saat tätä salasanaa käyttämällä meiltä yllätyksen!

Särkilammilla on menneinä viikonloppuina myös ahkeroitu pienen pintaremontin tiimoilta navetan vintillä... majoittuville tulossa uutta raikasta ilmettä huonetiloihin, tervetuloa tarkastamaan tuloksia : )

   

 

Nyt sukelletaan talveen!

Majatalo avaa ovensa juhlistamaan Suomen luonnon päivää ja Seitsemisten talvipäiviä 4.-5.2.2017. Monenlaista hauskaa on luvassa ja nyt ihan taatusti kannattaa lähteä nauttimaan talvisista riemuista koko perheen voimin! Tilan pihapiirissä voit vapaasti viettää aikaa molempina päivinä klo. 10.00-17.00.

Särkilammen rantaan on aurattu kaksi luistelukenttää,, joista toisessa voi pelailla kiekkoa ja toisessa harjoitella vaikkapa piruetteja... lisäksi on pieni luistelurata. Jäällä viihtyvät niin pienet kuin isommatkin luistelijat. Pulkkamäki odottelee myös innokkaita laskijoita ja lainaksi löytyy myös jos jonkinlaista laskuvälinettä. Pihassa leikimme perinteisiä pihaleikkejä, jos halukkaita osallistujia on paikalla. Särkilammella on luistelujään lisäksi pieni n.1.5km latu ja mukava kirsikanto. Seitsemisen eteläinen kierros kulkee myös pihan poikki, joten siitä pääsee Soljasten ja Hirviharjun suuntaan vaikkapa patikoiden tai maastopyörällä. Auton voi jättää parkkiin majatalon pihaan osoitetuille paikoille.

Lauantaina mahdollisuus tutustua ja tulla osallistumaan saunajoogaan Katri Gourleyn ohjauksella. Saunajoogaa vain lauantaina, tunnit alkavat tasatunnein klo. 12.00-16.00. Hinta 10,-/hlö.  Varusteet tunnille: Hikeä kestävät urheiluvaatteet; esim. hihaton toppi ja shotsit/caprit, uimapuvullakin pärjää, hikipyyhe ja juomapullo. Joogaan voi voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista, mutta halutessasi tietylle tunnille, voit myös varata paikan etukäteen Katrilta numerosta 050-5447578

Sunnuntaina lisäksi tarjolla Kirsi Hämäläisen tekemänä minihemmotteluhoitoja ilman ennakkovarausta klo.10- 14.00 hintaan 15,-/hoito 
Valittavana: Rentouttava intialainen pään ja yläselän hieronta tai  kalevalainen jäsenkorjaus niska-hartiaseudulle. (Hoidon kesto 15 min.)

Kodassa on pitkin päivää makkaratulet ja tarjoamme kävijöille tilan marjamehua.

     

 Hyvän Haltijan erähemmotteluretki la-su 4.-5.2.

Rentoudu luonnon rauhassa erämaalatuja sivakoiden ja hemmotteluhoidoista nauttien. Rento liikkuminen, nuotiotulet, erämaatunnelma, hyvät eväät ja sauna ovat lyömätön yhdistelmä! Lisäksi saat nauttia ammattilaisen opastuksesta sekä ihanasta hemmottelusta...

Saapuminen tilalle lauantaina 4.2. klo. 15.00-17.00Sunnuntaina tilat ja pihapiiri ovat käytettävissä klo. 17.00 saakka.

Erähemmotteluretkellä hiihdetään eräoppaan kanssa reitti majatalolta Soljasten suoluontoalueelle Seitsemisen kansallispuistoon, pituus n.8 km. Reitti on helppokulkuinen. Mikäli lunta ei ole, toteutetaan retki patikoiden. Retkellä nautitaan eväät nokipannukahveineen nuotiotulen ääressä ja retken lomassa tehdään myös rentoutumisharjoitus. Retkeltä palatessa odottaa lämmin sauna jalkakylpyineen ja saunan jälkeen valinnainen puolentunnin hemmotteluhoito sekä pala suklaata yrttiteen kera.

Mukaasi tarvitset säähän nähden sopivan ulkovaatetuksen ja hiihtovälineet, mikäli retki toteutetaan hiihtäen. Oma pyyhe ja liinavaatteet.

Hinta 125,-/hlö              

Hinta sisältää: 1 vrk majoittuminen 2-4 hengen huoneessa, iltapala, sauna (sis. saunatuotteet), kodan käyttö. Runsas aamupala marjatilan tapaan, retkioppaan palvelut ja retkieväät. Retkeltä palatessa jalkakylpy ja sauna sekä hemmotteluhoito valintasi mukaan; intialainen päähieronta tai käsien/jalkojen hieronta. Lisäksi käsien kuorinta itse tehden. Hemmottelun kruunaa paikallinen suklaa yrttiteen kera.

Varaukset ja tiedustelut   1.2.2017 mennessä Meritalle p. 041-5074448   / marjatila@sarkilammi.fi

Retkelle mahtuu mukaan 15 hlö:ä    

Retkelle+ hemmotteluhoitoon on mahdollista osallistua myös ilman majoitusta, kysy lisää halutessasi vain osapaketin.

      

Hyvän Haltijan Majatalo talviunilla

Kaamoksen ollessa syvimmillään, on luonnollinen talvilevon aika. Niinpä majatalossakin haltijat pitävät hämäränhyssyä ja nukkuvat paljon, keräten voimia ensi kevääseen... Auringon säteiden valo herättelee talon väkeä taas helmikuun alkaessa. Silloin Seitsemisten satumetsiin toivottavasti päästään suksilla  ja järven jäälle luistimilla. Sinulle toivotamme iloa ja valoa talven pimeisiin päiviin sekä rakkauden täyttämää joulun ja vuodenvaihteen aikaa.

Ensi vuoden majoitusvarauksia tehdään koko ajan, joten ota yhteyttä varataksesi majatalosta tilat haluamaasi ajankohtaan! Nyt on myös hyvä aika suunnitella ryhmällesi sopiva kokonaispaketti tai kurssi. Yhteistyöyrittäjien kanssa toteutamme kokonaisuuden, joka sopii juuri teille!

 

Upeat alkusyksyn retkeilysäät!

Aurinkoiset säät hellivät luonnossa kulkijaa. Nyt kannattaa lähteä hakemaan hyvinvointia ja virtaa syksyyn Seitsemisen metsäpoluilta! Hyvän Haltijan Majatalosta voit kysyä asiantuntevia ja mukavia oppaita matkaseuraksi. Kiinnostaako sinua tietää enemmän polun varren kasveista ja linnuista tai haluatko vaikkapa oppia ottamaan parempia luontovalokuvia? Tai kaipaatko vain seuraa ja tsemppiä ulkoiluharrastuksen pariin? Nyt on hyvä hetki suunnitella vaikkapa karpalon keruuretki ystävien kanssa! Mukaan opas joka tietää mistä marjat löytyvät ja eväät tottakai. Illan kruunaa vaikka koko kehoa hemmotteleva turvesauna! Kerää porukka ja kysy tarjous!

       

 

Lähiruokasafari 20.8.2016

Safaripäivänä olemme avoinna klo. 10.00 - 19.00

Tarjolla on valmiiksi poimittuna kauden marjoja, vadelmaa, herukoita ja pensasmustikkaa. Vadelmaa ja herukkaa on mahdollisuus poimia myös itse. Pihakioskissa on kesän loppuunmyynti ja kaikki kioskituotteet (ei kahvi, leivonnaiset ja marjat) -10%. Lapset voivat kuoria itselleen omenan omenankuorintalaitteella (tarjoamme omenan).

Lisäksi pihassa on myymässä Teuvo Virtanen luomuperunaa, juureksia, pellavarouhetta sekä -siementä ja -öljyjä, talkkunajauhoa ym.

Erityisesti nostamme esille monipuolisen Pellavan! Särkilammilla kasvaa pellavaa välikasvina sen maata parantavan vaikutuksen vuoksi. Se on paitsi kaunis, myös hyvin monihyödyllinen kasvi. Vesterisen Maria kehrää rohtimesta pellavalankaa sekä kertoo pellavan käsittelystä entisaikaan. Häneltä voi myös kysellä kehruukurssia, jos on haluja opetella itse kehruun taito. Minä, talon emäntä, opastan kranssien ym. pellavakoristeiden teossa ja kerron tarvittaessa lajiominaisuuksista. Teuvolla on tieto Pellavan terveysvaikutuksista ja pellavatuotteiden ravintokäytöstä. Lisäksi esillä on vanhoja pellavantyöstö- kaluja ja pellavatuotteita sekä mukaan otettavaksikin materiaalia. Pellavaa voit itse kerätä pellosta mukaasi kodin koristeeksi niin paljon kuin haluat ja jaksat, hinta vain 5€/hlö! Näistä on iloa vielä pitkään : )

        

 

     

 

Vielä löytyy vadelmaa, mustaherukkaa ja punaherukkaa

12.8.2016Vielä löytyy pensaista kerättävää, vadelmia ja herukoita voi poimia itse tai ostaa tilauksesta valmiiksi poimittuna, niin syöntimarjaksi kuin säilöttäväksikin. Tänään poikkeuksellisesti avaamme kioskin vasta klo. 12.00. Viikonloppuna kioski on avoinna normaalisti ja ensiviikosta alkaen emme päivystä kioskia mutta olemme melko hyvin paikalla. Kannattaa kuitenkin soittaa etukäteen niin varmistuu paikallaolomme : )

 

Mustaherukat kypsyneet!

Vihdoin myös mustaherukka on kypsynyt makean mehukkaaksi, joten sekä vadelmia että mustaherukkaa olisi mahdollista poimia nyt samalla kerralla. Yöpymällä majatalossa reissusta tulee rentouttava kokonaisuus ja ehdit vaikka lisäksi retkeilemään Seitsemisiin... tai vaikka sieniä etsimään...

Vadelma- aika parhaimmillaan!

Vadelmat ovat nyt runsaimmillaan! Nyt on hyvä hetki lähteä nauttimaan Seitsemisen suuntaan luonnon rauhasta ja poimia samalla talteen kesän makuja talven iloksi. Jos haluaa retkeillä samalla retkellä puistossa, voi Hyvän Haltijan Majatalossa majoittua mukavasti ja nauttia rentouttavat löylyt sekä uida järven lämpimässä vedessä... Suomen kesää parhaimmillaan. Vielä onget ja virvelit mukaan niin mukavaa puuhaa löytyy kalakavereillekin. (Kalastusluvat meiltä).

                       

 

Vadelman satokausi alkanut!

Mansikasta saatavilla vielä syöntimarjaa päivittäin ja toimitamme edelleen aiemmin tilattuja säilöntämarjaeriä. Vadelman satokausi on aloitettu viime perjantaisella poiminnalla ja jatkuu n. kuukauden päivät eli tuonne elokuun loppupuoliskolle asti. Vadelmia pääsee poimimaan myös itse tämän viikon (30) loppupuolelta alkaen. Varaa kuitenkin sinulle sopiva päivä etukäteen. Valmiiksi poimittuja vadelmia on tilattavissa laatikoittain niin tilalta noudettavaksi kuin toimitettuna Kuruun, Ruovedelle, Parkanoon, Ikaalisiin ja Ylöjärvelle.  Kioski ja suoramyynti on edelleen avoinna päivittäin 9.00-19.00.

Myyntipaikat ovat auki tällä viikolla maanantain, keskiviikon, perjantain ja lauantain.

 

Mansikkaretkipäivä 17.7. klo 12.00-16.00

Sunnuntaina vietämme jo perinteeksi muodostunutta mansikkkaretkipäivää iloisessa hengessä, suomalaisesta maaseututunnelmasta ja hyvästä seurasta nauttien! Päivän aikana saamme kuulla viihdyttäviä musiikkiesityksiä ja estraadi on vapaa kenelle tahansa laulu, tai tanssi-ihmiselle. Musiikista vastaa Veli Martin Keitel  (Sielunpuu) ystävineen. Taustamusikkia löytyy ja yhteislauluakin voidaan viritellä jos halukkaita on. Kädentaidot ovat päivän pääteemana ja siihen liittyen paikalla on monenmoista kiinnostavaa katseltavaa...niin isommille kuin pienemmillekin. Lapset pääsevät maalaamaan kiviä ja niin lapset kuin aikuiset voivat kokeilla vihdan sidontaa opastuksella halutessaan. Tule mukaan osaksi tapahtumapäiväämme!

     

 

 

Mansikan myyjät vapaalla tänään 14.7.

Mansikan myyjämme pitävät tänään tiistaina vapaata. Sovitut tilaukset toimitetaan perille. Perjantaina myyntipisteemme ovat taas auki normaalisti.

 

Mansikat kohta parhaimmillaan!

Tämän viikon koleat kelit ovat jarruttaneet mansikkasadon kypsymistä ja aiemmasta odotteesta poiketen pääsatoviikoiksi tulevat meillä kaksi seuraavaa viikkoa. Mansikkaa poimitaan koko heinäkuun ajan. Nyt voi säilöntäeriä varata jo valmiiksi jos haluaa varmistaa saatavuuden. Mansikkasato näyttää laadullisesti erittäin hyvältä, homeiden kanssa ei ole minkäänlaisia ongelmia tällä hetkellä.

Mansikkaretkipäivä 17.7.

Reilun viikon päästä vietämme tilalla mansikkaretkipäivää mitä otollisimpaan ajankohtaan satoon nähden ja mukaan ostettavissa on runsain mitoin makeita mansikoita. Tapahtumassa on perinteiseen tapaan kahvitarjoilu kastettavan kanssa, elävää musiikkia, yhteislaulua mikäli laulukansaa löytyy, käsityötuotteiden myyjiä ja lapsille omaa ohjattua puuhaa... tähtinä loistavat moottorisahataiteilija Mikko Pirttijoki sekä pajutyötaitaja Irene Lautala työnäytöksineen. Heidän töitään on myös myytävänä. Päivän sisältöön kuuluvat myös mansikkamaistajaiset, Pihakioskin herkut, ja reilusti mukavaa tunnelmaa! Kodassa makkaranpaistovalkeet.

Olemme mukana myös Luhalahden/röyhiön marttojen kirppissuunnistuksessa, joten koko viikonlopun ajan kioskin aukioloaikoina ( 9.00-19.00) pihassa olevasta teltasta on mahdollisuus ostaa pikkurahalla kankaita, valmiita verhoja, tyynynpäällisiä ja mm. pieniä tytön vaatteita (koko alle 100cm).

 

       

 

   

 

Mansikka täydessä kukassa!

Pian niitä saa...kesän tuoreita mansikkaherkkuja, nam...!  Pihakioski avataan juhannuksena ja näyttää siltä että aikaisen kesän ansiosta myös ensimmäiset Hyvän Haltijan Mansikat kypsyvät tuohon keskikesän juhlan kunniaksi. Polkat kukkivat tällä hetkellä runsaasti ja se taas tarkoittaa sitä, että mansikkaretkipäivänä 17.7. marjat ovat todennäköisesti runsaimmillaan ja siten myös edullisimmillaan. Siispä laita ylös tärkeä päivämäärä, jolloin tilalla runsaasti mukavaa nähtävää ja kuultavaa. Tarkempi kuvaus päivän sisällöstä tulee tänne esille piakkoin. Myyntipaikkoja avaamme tällä ja ensi viikolla. Tänä vuonna emme päässeet sopimukseen S-markettien kanssa vuokrahinnasta ja päätinkin siirtää kalliit vuokrahinnat asiakkaidemme hyväksi, eli kannattaa käydä etsimässä myyntipaikkamme josta löytyvät hyvälaatuiset, makeat ja vieläpä edulliset marjat! Myyntipaikkamme voit tarkistaa kotisivujemme tilatuotteet- osiosta: myyntipisteet vuonna 2016  

 

Alkukesän energiaa lataamaan!

Alkukesän suloiset, elämäntäyteiset aamut Hyvän Haltijan mailla eheyttävät ja tuovat energiaa. Tule yöpymään ja kokemaan tämä itse! edullinen majoitus sisältää keittiön ja kodan käytön. Hyvän Haltijan lempeät löylyt sulattavat kireät hartiat ja järvivesi virkistää niin uimaria kuin soutelijaa...

Seitsemisten kansallispuisto tarjoaa myös huikean hyvän polkuverkoston taukopaikkoineen, sinne voi lähteä nauttimaan patikalla, pyörällä tai vaikka polkujuoksulenkille. Tilan pihan poikki kulkeva Pirkan Taival- reitti toimii yhdyspolkuna puiston poluille.

 

     

Keväistä aisti-iloa 21.-22.5.2016

 

Viikonlopputapahtuma jonka vahvoina teemoina ovat villiyrtit sekä pihojemme linnut

Mukana tapahtumaa luomassa: Leena Löf (LuontoLeena), Tuula Puranen (Viestintä ja retkeily Harnakka) ja Nina Abraitis (Luonnon Magiaa)

Lauantai klo.10-00-16.00                               15,-/ aikuinen

                                                                         7,-/ 7-15 vuotiaat

                                                                         alle 7v. ilmaiseksi

-         Hinta sisältää ohjelman, materiaalin ja teet/mehut sekä villiyrttimaistajaiset

-         Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen ja kahvipuffetti.

-         Koko tapahtuman ajan (kierrosten lisäksi) villiyrttien kanssa opastaa Nina Abraitis (Luonnon Magiaa)

 

Ohjelma:

 

Koko viikonlopun paketti                 79,-/ aikuinen (alle 7v. ilmaiseksi)

                                                             49,-/ 7-15 vuotiaat samassa huoneessa

                                                             60,-/ 7-15 vuotiaat omassa huoneessa

Hinta sisältää molemmat päivä- ohjelmat, päivällisen, saunottelun, iltaohjelman kodalla , majoituksen (omin liinavaattein) sekä aamupalan. talon vene, kanootti , trampoliini ym. peli- ja leikkivälineet vapaasti käytettävissä. sunnuntaina lähtökahvit makean palan kera.

Koko viikonlopun ohjelman varanneille ohjelma jatkuu:

Saunan jälkeen vapaata ohjelmaa ja luontovisa kodassa tulistelun lomassa.

Sunnuntaina klo. 8.00-9.00 aamiainen

 

Sunnuntain retki klo. 9.00- 14.00               25,-/ aikuinen

                                                                       12,-/ 7-15 vuotiaat

                                                                       alle 7v. ilmaiseksi

Hinta sisältää opastetun retken , muun ohjelman retken ohessa, retkileivät talon aamiaispöydästä sekä nuotiomakkarat/hedelmät ja nokipannukahvit

 

14-00-15.00     Majoittuneiden paluu majatalolle, huoneiden luovutus ja lähtökahvit

 

Pelkkiin päiväohjelmiin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Koko viikonlopun paketin ennakkovaraukset  viimeistään 19.5. mennessä. Täytetään paikat varausjärjestyksessä. Maksu käteisellä paikanpäällä.

Varusteiksi tarvitset säähän sopivat ulkoiluvaatteet sekä juomapullon.

Säävaraus; kovan ja jatkuvan vesisateen sattuessa tälle viikonlopulle, saatamme joutua perumaan tapahtuman. Tällöin ilmoitamme asiasta täällä sivulla, facebook-sivuillamme ja ennakkoilmoittautujille henkilökohtaisesti.

Majoittuvien käytössä on myös normaalivarustettu keittiö sekä esim. vene järvellä souteluun. Peli,- leikki,- ja liikuntavälineitä (mm. sähly, jalkapallo, petangue ym…)

Koko viikonlopun ohjelma sopii mainiosti kaikenikäisille!