Skip to main content

Mustaherukka

Hemmingin herukat

Kotimaista mustaherukkaa

Hemmingin herukat kasvavat keskellä Varsinais- Suomalaisia viljavainioita Nousiaisten Repolan kylässä. Tasasten suku on viljellyt maata vehreässä fatijokilaaksossa jo 1700-luvulta lähtien. Nykyinen sukupolvi on tutkitun tiedon mukaan jo yhdestoista, joten historiaa tältä tilalta löytyy.

Hemmingin tilalla herukan viljely on aloitettu v. 2016 syksyllä istuttamalla ensimmäiset pensaat maukasta Öjebyn- lajiketta. Öjebyn on ohutkuorinen, makea ja mehukas mustaherukka, se sopii erinomaisesti paitsi mehuihin, hilloihin ja hyytelöihin, myös tuorekäyttöön herkuttelumarjaksi. Toisena lajikkeena viljelyssä on hurmaavan makuinen Mikael, joka on Öjebyniä hieman vahvakuorisempi ja sopii loistavasti pakastukseen irtomarjoina käytettäväksi sekä tuoremarjoilla herkutteluun ja leivontaan.

Viljelyssä pyrimme käyttämään torjunta-aineita vain välttämättömän tarpeen mukaan… toistaiseksi tarvetta ei ole juuri ollut. Satoaika ajoittuu meillä useimmiten heinäkuun lopulta elokuun puoliväliin, jolloin voi kysyä valmiiksi poimittuja marjoja tai poiminta-aikoja. Mustaherukoista suurin osa myydään  tukkumyyntinä.

Ota yhteyttäJätä tarjouspyyntö

Marjat

Terveysvaikutukset

Terveysvaikutukset

Viljely

Viljely