Skip to main content
Yleinen

Talvinen metsäkylpy

By 3.2.202112 huhtikuun, 2022No Comments

Talvinen metsäkylpy

Metsän lumo ja rauha löytyy myös talvella. vesielementin muuttuvat muodot, talviunta nukkuvat kasvit ja metsän eläimet antavat talvisin aivan erilaisia aistielämyksiä kuin muina vuodenaikoina. Myös pimeys antaa erilaisia mahdollisuuksia kuin päivänvalo. Mikä olisikaan vaikuttavampaa, kuin kirkas tähtitaivas talvisen kuulaana yönä?

Oikeanlainen vaatetus on tietenkin tärkeää, jotta voi antautua häiriöttä ympäröivää luontoa aistimaan. Talvella onkin erityisen tärkeää muistaa kerrospukeutuminen ja metsäkylpyyn on aina hyvä pukea vaatetta hieman lämpimämmin kuin kävelylenkille, niin on mukava olla silloinkin kun pysähtyy. Makuualusta on myös kevyt kantaa mukana ja aivan ihana kun voi sen päälle oikaista ihailemaan lumisia puista ja talvista taivasta… kylmemmällä kelillä myös makuupussi on hyvä lisä. Pimeällä liikkuessa otsalamppu antaa turvallisuutta kulkemiseen ja tuo myös yksityiskohtia ympäristöstä esille aivan eri tavalla.

Talvisen metsäkylpyretken kruunaa nuotio ja lämpimät retkieväät. Juuri viimeksi lapsen suusta kuultuna; Mikä siinä onkin että ateriat maistuvat ulkona luonnon keskellä aina parhailta?

Kokeile metsäkylpyä, tee pieni harjoitus;  Tietoinen kävely

Lähde metsäkävelylle. Kävele ensin normaalisti, kunnes pääset mieleiseesi kohtaan. hidasta kävelyvauhtia ja siirrä katse kengän kärkiin. Hidasta edelleen ja pistä merkille samalla miten jalkapohja työskentelee ja tasapainottelee askeleiden edetessä. Saadaksesi askeleet aivan hitaiksi, rullaa jalkaa kantapohjasta päkiälle niin että tunnet koko jalkapohjan alustaa vasten. kuulostele samalla miten muu keho mukautuu liikkeeseen ja ala kiinnittää huomiota hengitykseesi. Voit ottaa vaikkapa yhden askeleen sisäänhengityksellä ja seuraavat kaksi uloshengityksellä. Jatka näin kymmenen sisäänhengityksen ajan ja pysähdy sitten hetkeksi.

Varmista että olet tukevasti kummankin jalan päällä ja tasapainosi tuntuu hyvältä. laita silmät hetkeksi kiinni. Kuuntele ensin kehosi viestejä. Miltä se tuntuu nyt? Tuntuuko jossakin kohtaa kehoa jännitystä tai särkyä? Hengitä aivan luonnollisesti tarkkaillessasi kehoa ja jos huomaat jossakin pientä kireyttä, kohdista ajatuksesi siihen ja huokaise muutaman kerran syvään. Voit samalla ajatella mielessäsi, miten jännitystä poistuu jokaisella uloshengityksellä. Anna kehon rentoutua ja ole muutaman hengityksen ajan aivan hiljaa. Ole tässä juuri sen verran, kuin tuntuu luontevalta ja hyvältä ja avaa sitten silmät. Koukistele hieman sormia ja keinuttele muutamia kertoja varpailta kantapäille herätelläksesi jäsenet taas lempeästi liikkeeseen.

Kävele vielä haluamasi matka kuunnellen askeleidesi tuottamia ääniä ja kiinnitäen samalla huomiota lähiympäristöön. Huomaatko nyt aiempaa enemmän kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia? Mikä kaikki kertoo tästä vuodenajasta? Kun sinusta tuntuu sopivalta hetkeltä pysähtyä, hengitä vielä muutama kerta syvään ja tarkkaile itseäsi; huomaatko jotakin muutosta kehossasi harjoituksen lopuksi, miltä se tuntuu nyt?

Lopuksi vapauta ajatuksesi ja nosta kasvot ylös ja katsele ympäröivää maisemaa laajemmin. Anna ympäröivän luonnon lumota ja nauti hetki olostasi, ennenkuin lähdet eteenpäin.

Takaisin