Skip to main content

Hyvinvointipalvelut
- Metsäkylpy

Luonnon omaa terapiaa

Mikä metsäkylpy?

Metsäkylpy on luonnon hyvinvointivaikutusten kokemista kaikin aistein, läsnäoloa itsen ja ympäristön kanssa. Se toteutuu parhaiten lähtemällä konkreettisesti luontoon, mutta onnistuu myös sisällä silloin kun ulos ei ole mahdollista päästä. Metsäkylpy on luonteeltaan meditatiivista, eikä siihen kuulu minkäänlainen suorittaminen. Metsäkylvyn aikana ei liikuta pitkiä matkoja, voidaan olla myös pienellä luontoalueella lähes paikallaan. Läsnäoloharjoitteita tehden saadaan mielen jatkuva  vuoropuhelu ja sekamelska hiljenemään. Tämän jälkeen saavutetaan helpommin syvä rentoutumisen tila, joka mahdollistaa uudistumisen… eränlaisen tyhjän tilan luomisen aivoihin, jolloin ajatusradat saavat tilaisuuden hakeutua uusille urille. Metsäkylvyn jälkeen olo on tasapainoisempi ja rauhallisempi eivätkä mielessä vaikuttaneet asiat vaikuta enää niin suurilta kuin aloittaessa.

Myös keholliset hyvinvointivaikutukset ovat merkittäviä ja heti havaittavissa, jo 20 min jälkeen pulssitaso, verenpaine ja verensokeri laskee. Lisäksi metsäkylpy tehostaa aineenvaihduntaa, parantaa keskittymiskykyä ja muistia sekä parantaa immuunijärjestelmän toimintaa.
Hyvinvointivaikutuksia kokeaksesi sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa luonnolle mahdollisuus, riittää että olet paikalla, luonto vaikuttaa kehoon ja mieleen sekä ruokkii sielua monin tavoin jonka seurauksena mieli tasapainottuu ja keho alkaa parantamaan itse itseään.

Ohjatussa metsäkylvyssä voit rentoutua kokonaisvaltaisesti kokemaan tuntemuksia joita se herättää ja aistimaan ympäristöä. Näin saavutat helpommin kaikki mahdolliset hyödyt ja opit käyttämään jatkossa harjoitteita myös itsenäisesti oman hyvinvointisi tueksi. Voit osallistua metsäkylpyyn niin yksin kuin ryhmässä. Ryhmässäkin omaan kokemiseen uppoutuminen on olennainen osa metsäkylpyä, mutta voit kokea myös kollektiivisen yhteyden kanssakulkijoihin. Metsäkylpy soveltuukin mitä parhaiten myös luomaan yhtenäisyyttä ja rauhaa erilaisten ryhmien ja yhteisöjen kesken ja tuo hyvinvointia koko ryhmälle niin yhteisen kuin yksilöllisen kokemuksen kautta. Se antaa myös yksinäiselle mahdollisuuden kokea yhteenkuuluvuutta muuhun ryhmään tavalla, joka ei vaadi toimintaa, mutta saattaa antaa rohkeutta elämään ja ihmiskontaktien luomiseen.

Jo lyhyt hetki metsässä edistää hyvinvointia ja tekee hyvää, mutta kahden tunnin metsäkylpy auttaa jo hyvin irtautumaan teknologiasta ja hidastamaan tahtia. Metsäkylpy voidaan yhdistää hyvin myös osaksi pidempää vaellusta tai liittää muiden hyvinvointia tukevien aktiviteettien pariin. Säännölliset metsäkylpytuokiot ylläpitävät henkistä tasapainoa ja terveyttä.

Ohjatut metsäkylpytuokiot auttavat ottamaan tämän luonnon ilmaisen terveyskylpylän tuomat mahdollisuudet pysyväksi osaksi omaan elämään. Kun alat kuulemaan luonnon kutsun, huomaat miten se kuuluu sinulle päivittäin… voit kokea samoja hyvinvointivaikutuksia yhä helpommin oman arkisen elämäsi lomassa ja kokea yhä suurempaa tyytyväisyyttä ja iloa sekä tehdä yhä parempia valintoja niin itsesi, läheistesi kuin ympäristönkin kannalta. Luonto herättää ajattelemaan laajemmin ja lempeämmin.

Metsäkylpy on luonnon hyvinvointivaikutuksien kokemista kaikin aistein, läsnäoloa itsen ja ympäristön kanssa.

Metsäkylvyn hyödyt

  • Stressi vähenee
  • Keskittymiskyky ja muisti paranee
  • Tukee immuunijärjestelmää
  • Verensokeri ja verenpaine laskee
  • Hengitys tulee luonnollisemmaksi
  • Mieliala kohenee ja positiivisuus lisääntyy
  • Luontoyhteys vahvistuu ja luonto tulee tutummaksi

Varaa metsäkylpy

Metsäkylpy voidaan yhdistää hyvin myös osaksi pidempää vaellusta tai liittää muiden hyvinvointia tukevien aktiviteettien pariin. Metsäkylpy voidaan toteuttaa kaikkina vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina sekä tarvittaessa myös sisätiloissa. Sen avulla voidaan esimerkiksi virkistää iäkkäiden muistia ja tuoda luonto lähelle heille, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä itse luonnon keskelle. Metsäkylpy soveltuu myös mitä parhaiten työyhteisöjen tyky – ja tyhy -päiviin ja  erinomaisesti siitä nauttivat myös eri ikäiset lapset ja nuoret, kehittäen heidän luontosuhdettaan ja antaen hengähdystaukoa niin älylaitteiden luomasta virittyneisyydestä kuin nuorille ominaisista suorituspaineista. Koska metsäkylpy voidaan toteuttaa niin paikallaan pysyen, kuin vaikkapa useissa osissa pitkillä vaelluksilla, soveltuu se jokaiselle kuntoon ja kokoon katsomatta aivan tarpeen mukaan. Metsäkylpy voidaan toteuttaa niin sairaalavuoteeseen tuoden kuin erämaita samoten.

Katso alla olevista aihelaatikoista lisää vinkkejä erilaisten metsäkylpytoteutusten mahdollisuuksista! Käytännössä ohjelma räätälöidään aina mahdollisimman hyvin osallistujille sopivaksi.

Voit kysyä ohjattua metsäkylpyä ja mahdollisia toiveita lisäpalveluista                (kuljetus, eväät, liitännäisohjelmat ) Meritalta.

Soita: 041 5074448Jätä tarjouspyyntö

Hyvinvointipalvelumme

Henkilökohtainen ohjaus

Henkilökohtainen ohjaus

Pariskunnille

Pariskunnille

Lapsille ja perheille

Lapsille ja perheille

Tyky- ja virkistyspäivät

Tyky- ja virkistyspäivät

Ystäville

Ystäville

Hinnat

Metsäkylpy 1h - 1 hlö
45 €
Metsäkylpy 1h - 4 hlö
150 €
+ lisähenkilöt 37,50 € / hlö
Metsäkylpy 1h - 8 hlö
250 €
+ lisähenkilöt 30 € / hlö
Metsäkylpy 2h - 1 hlö
65 €
Metsäkylpy 2h - 4 hlö
220 €
+ lisähenkilöt 55 € / hlö
Metsäkylpy 2h - 8 hlö
360 €
+ lisähenkilöt 45 € / hlö
Metsäkylpy yksilöohjaus 5 x 1h + alkutapaaminen
250 €
Sisämetsäkylpy 1h - 1 hlö
60 €
+ lisähenkilöt 5 € / hlö
Ryhmien koko max 15 hlö. Mikäli ryhmäsi on isompi pyydä yksilöity tarjous.
Ota yhteyttä

Nousiaisten kunnan alueella matkakulut sisältyvät hintaan, muualle lähdettäessä matkakuluista sovitaan erikseen. Kaikkiin metsäkylpyihin sisältyy tarvittavat oheistarvikkeet. Mukaasi tarvitset vain säänmukaiset vaatteet.

Jokainen metsäkylpy räätälöidään juuri sinulle/sinun ryhmällesi sopivaksi ja paikka sovitaan toivomustesi mukaan. Ottaessasi yhteyttä voit jo kertoa hieman toiveistanne. Suunnitteluvaiheessa kysyn tarkennuksia voidakseni tehdä kokemuksestanne mahdollisimman antoisan.
Mikäli toivoisit metsäkylvyn oheen ateriapalveluja, kuljetusta tai vaikkapa saunomismahdollisuutta, esitä toive ottaessasi yhteyttä.