Viherkasvit

luonnollista raikkautta

Viherkasveilla

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa useimmat ihmiset viettävät sisätiloissa lähes 90% elämästään. Rakennuksista valmistetaan energiankäytön tehokkuuden nimissä entistä ilmatiiviimpiä ja niin rakennusmateriaalit kuin sisustus ovat yhä useammin koostettu keinotekoisista materiaaleista, jotka on koottu yhteen erilaisten liimojen ja kiinnitysaineiden avulla. Niin ikään teknisten laitteiden suuri määrä vaikuttaa kotimme, työpaikkamme ja julkisten rakennusten ilmanlaatuun. Keinotekoiset materiaalit vapauttavat satoja kemiallisia aineita ja yhdisteitä ilmaan. Myös ihmiset itse ovat yksi epäpuhtauksien lähde, etenkin asuessaan ja työskennellessään suljetuissa, huonosti ilmastoiduissa tiloissa.

Hengitysilman epäpuhtaudet aiheuttavat mm. allergioita, astmaa, silmien, nenän ja kurjun ärtyneisyyttä, väsymystä, päänsärkyä, hengenahdistusta ja limakalvojen tukkeutumista. Samalla kun nautimme kaikista nykyajan mukavuuksista, meidän täytyisikin siis pyrkiä huolehtimaan järkevällä tavalla myös terveydestämme ja hyvinvoinnistamme. Elävien viherkasvien rauhoittava vaikutus paitsi pehmentää muuten usein niin kylmää ja persoonatonta nykytodellisuutta, ovat myös yksi keino ylläpitää suhdettamme elävään luontoon. Huonekasveilla on kuitenkin myös muutakin merkitystä kuin kaunistaa ympäristöään: niillä on olennainen rooli elämän perustekijän – hengittämämme ilman – laadun parantajina. Huonekasvit pystyvät tehokkaasti ja luonnollisesti poistamaan huoneilmasta haihtuvia orgaanisia aineita, mm formaldehydia, josta katsotaan aiheutuneen monia terveydellisiä ongelmia.

Tiede on nyt pääsemässä selville siitä, minkä puutarhurit ovat tienneet jo vuosikymmeniä: Kasveja kasvattamalla voimme purkaa stressiä samalla kun autamme ympäristön puhdistamisessa. Kasveilla on todistetusti suotuisa vaikutus ihmisiin ja tiloihin, joissa ihmiset oleskelevat. Meillä on siis todella useita hyviä syitä käyttää kodin, toimiston ja julkisten tilojen sisustuksessa eläviä viherkasveja!

Ota yhteyttä

Vihersisustus, suunnittelu- ja hoitopalvelut

Suunnitellaan tiloihinne sopiva vihersisustus tuomaan viihtyisyyttä ja parantamaan huoneilman laatua. Hankin suunnitelman mukaiset kasvit, istutan ne valittuihin ruukkuihin ja toimitan perille. Voimme tehdä myös kasvien ylläpitohoidosta vuosittain uusittavan  sopimuksen, joko täysihoidolla tai neljännesvuosittain tehtävillä huoltokäynneillä. Kysy yksilöity hintatarjous!

Jätä tarjouspyyntö